Optimale forhold

Noen jager alltid etter det neste. Mer enn noe annet ønsker de seg adrenalin og endeløse muligheter. For andre er drømmen det stikk motsatte. De sitter stille i båten og navigerer alltid til en trygg havn. Og så har du de heldige som får oppleve begge deler. Runar Persen, datavarehusarkitekt og Snowflake-guru i Interago, er en av dem.

Ja takk, begge deler

I tillegg til å være en av Interagos dyktigste og mest erfarne konsulenter, er Runar en ivrig kiter. At det finnes likheter mellom det digitale og det naturlige, er han overbevist om.

– Begge deler handler om evnen til å komme seg opp igjen dersom noe går galt. Opp på et brett, tilbake rundt et møtebord eller foran en skjerm. Neste forsøk er alltid det viktigste.

Nybarbert, og kledd i blazer og skjorte, forklarer han viktigheten av balanse.

– Selv om situasjonen er ukjent, betyr ikke det nødvendigvis at erfaringen din ikke kan brukes. Det ekstreme i kiting kiler alltid i magen, men jeg kjenner jo mine begrensinger. Balansen mellom kjent og ukjent driver meg fremover. Slik er det på jobben også. Komplekse løsninger er alltid en balansegang mellom det kjente og det ukjente.

Tanken Runar beskriver er viktig for Interago. Selskapet er bygget på viljen til å prøve, og evnen til å gjennomføre. Gode idéer deles, utvikles og belønnes rikelig.

Sommerfest

Runars reise i Interago startet lenge før han signerte kontrakt og endret e-postadresse. Eigil Økstad og Jan Erik Keus, grunnleggerne av selskapet, er gamle kjente og deres veier har krysset før.

– Vi har kjent hverandre i mange år. Faktisk – Runar ler og smiler stort før han fortsetter – jeg var til og med deltaker på sommerfesten deres i 2019!

Sommerfesten var nok som sommerfester flest, men det skulle ta to år før Runar ble kollega og partner i Interago våren 2021.

– Kiting er bare én del av hvem jeg er. Den andre delen inkluderer familie, små barn og behovet for trygghet. Før jeg byttet jobb var jeg i Elkjøp. Mulighetene var gode og stabiliteten et viktig anker.

Runar tenker seg om før han forsetter.

– Samtidig har jeg alltid hatt en gründer i magen. Drømmen om å skape noe og fange et stort vindkast med muligheter. Etter å ha sparret med Eigil og Jan Erik var valget enkelt. Vi måtte bare samarbeide.

Runar har vært med på å bygge et av de aller første norske skybaserte datavarehusene basert på Snowflake. Interago bygger nå videre på den kompetansen og kan tilby sine kunder en unikt erfaring. Runar får tilfredsstilt gründeren i magen, uten at det går på bekostning av hverken trygghet eller sikkerhet.

Interago har en rettferdig økonomisk modell, kombinert med en forståelse av hvordan kunnskap bør forvaltes.

Frihet og annerledeshet

Interago er bygget på tre kjerneverdier: Raushet, ansvar og rettferdighet. Runar liker kombinasjonen, men trekker spesielt frem rettferdig som viktig.

– Vi er en åpen og transparent organisasjon. Alle blir hørt. Alle får muligheten til å påvirke. Det er frihet i det daglige, og hva du leverer er viktigere enn hvordan du arbeider deg frem til resultatet. Med rettferdighet som en sentral komponent, er det bare naturlig at bidrag også blir møtt med riktig, økonomisk belønning.

Etter starten på Den Polytekniske Høyskolen, også kalt datahøyskolen, i 1993, har det gått slag i slag for Runar. Han har vært innom Telenor og utviklet ulike ticket-systemer. I en alder av 32 år satt han seg på skolebenken, denne gangen hos NITH, for å fordype seg i Java. CV’en inkluderer Accenture, Bouvet og Affecto, før han var med å utvikle Elkjøp sitt datavarehus i skyen.

På spørsmål om hvem som bør søke seg til Interago er Runar tydelig.

– De som vil ha frihet og noe annet enn det de tradisjonelle konsulentselskapene tilbyr. Interago har en rettferdig økonomisk modell, kombinert med en forståelse av hvordan kunnskap bør forvaltes. Vi har skaperglede og hos oss har alle et felles ansvar for utvikling. Suksess møtes med applaus, ikke misunnelse.

Selv om Runar har oppnådd mer enn de fleste så langt i karrieren, er han overbevist om at det mest spennende fremdeles ligger foran han.

– Det gjør at jeg tenker noe jeg ikke har tenkt i tidligere jobber: Interago kan så absolutt være min siste arbeidsplass, avslutter han.